Top 10 studenten laptops van 2024

Ben je op zoek naar een laptop voor op school of tijdens je studie? Dan wil je er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat je een betrouwbare laptop aanschaft. Ook is het bij een studenten laptop vaak van belang dat je kunt multitasken. En niet te vergeten: hij moet binnen het budget blijven en licht van gewicht zijn. Je moet hem immers gemakkelijk mee kunnen nemen onderweg. Met de refurbished studenten laptops van 2dehandslaptops weet je zeker dat dit wel goed zit! Onze laptops zijn uitvoerig gecheckt en je hebt standaard 12 maanden garantie. Wil je weten welke studenten laptop het best bij jou past? Hier vind je de top 10 studenten laptops van 2024.

 1. HP EliteBook 840 G5

We trappen onze top 10 studentenlaptops graag af met de volgende topper, namelijk de HP EliteBook 840 G5. Dit is de opvolger van de veel verkochte EliteBook 840 G3 en EliteBook 840 G4. Deze studentenlaptop heeft een zeer stevige aluminium behuizing. Verder beschikt de laptop over een Intel processor van de 8e generatie. Dit betekent dus dat jij je software met gemak kunt draaien. Verder beschikt deze refurbished laptop over een SSD-opslag van 256GB en 16GB aan werkgeheugen. Door de aluminium behuizing is het ook nog eens de ideale reislaptop! En wist je dat hij ook verkrijgbaar is in de versie met touchscreen? Al deze voordelen bij elkaar maken de HP EliteBook 840 G5 de absolute nummer #1 van onze top 10 studentenlaptops.

2. HP EliteBook 830 G6 

De HP Elitebook 830 G6 is de studenten laptop die je zonder problemen overal mee naartoe neemt. Met de super dunne en mooie behuizing van aluminium voelt het als een cadeautje om er op te werken. De ingebouwde Intel Core i5 processor zorgt ervoor dat je nooit iets tekort komt. Ook heeft deze laptop een opslag van 256GB wat ervoor zorgt dat jij al je belangrijke documenten en meer met gemak op kunt slaan.

 3. Dell Latitude 5490

De Dell Latitude 5490 laptop beschikt over een 8e generatie Intel i5 en 8GB aan werkgeheugen. Het is een prettige laptop die heel geschikt is om je werk op te doen. Hij is uitgerust met een 14 inch anti reflecterend scherm. Verder is deze studenten laptop ook erg licht van gewicht, hij weegt namelijk 1.60 kg. Ook heeft hij een prachtig full HD scherm.

 4. HP ProBook 430 G5 

De studenten laptop die ook zeker in onze top 10 thuis hoort is de HP ProBook 430 G5. Allereerst past deze laptop mooi in het studentenbudget. Daarnaast is het een groot voordeel dat hij binnen 15 seconden is opgestart. Zo kun jij snel aan de slag met je studie! De studenten laptop is voorzien van een stevige behuizing en weegt maar 1.49kg. Dit is natuurlijk erg fijn zodra je hem constant mee moet nemen. De laptop slaat werk tot maar liefst 128GB op en met de Intel Core i3 processor kun jij vrijwel (bijna) alle software draaien.

 5. HP EliteBook X360 1030 G3 Touchscreen

Naast dat dit een zeer prettige laptop is om op te werken, zorgt het touchscreen voor nog een stukje extra gemak. De HP Elitebook X360 1030 G3 Touchscreen heeft een Full HD beeldscherm met een verlicht toetsenbord. Dankzij de lichte, maar toch stevige, in B-GRADE verkerende behuizing is hij uitermate geschikt om overal mee naar toe te nemen. Door de IntelCore i5 processor weet je zeker dat je vrijwel al je taken met gemak uit kunt voeren. Ook heeft dit model een werkgeheugen van 16GB en een SSD van 256GB.

 6. Fujitsu Lifebook E449

Ga jij liever voor een ‘nieuwere’ refurbished laptop voor een zachter prijsje? Dan zit je helemaal goed met de Fujitsu LifeBook E449. Deze laptop heeft een stevige behuizing en een opslag van maar liefst 256GB. Ook staat hij bekend om zijn Intel HD Graphics processor. Hierdoor kun jij de basistoepassingen rondom grafische vormgeving met gemak uitvoeren!

 7. HP Elitebook 840-G8

Ben jij op zoek naar de ideale reis laptop? Dan is de HP Elitebook 840 G8 wellicht echt iets voor jou! Dit is de opvolger van de populaire HP Elitebook 840 G5. Hij is laag in gewicht en heeft een volledige aluminium behuizing. Dit maakt dat deze laptop net wat duurzamer is. Wel zo fijn aangezien je hem waarschijnlijk overal mee naartoe neemt. Verder heeft deze laptop een nieuwere Intel processor, namelijk een i5. Hierdoor voer je jouw taken net wat gemakkelijker uit!

 8. HP Zbook 15U G5

Ben jij op zoek naar een studenten laptop die uitermate geschikt is voor diverse grafische doeleinden? Dan is deze Zbook 15U G5 de laptop waar jij naar zoekt. De verschillende programma’s uit de Creative Cloud zijn geen enkel probleem voor deze, slechts 18.6mm, dunne laptop. Wil je ‘s avonds nog even doorwerken aan dat ene project? Met het verlichte toetsenbord is dit geen enkel probleem.

 9. HP Zbook 15U G6

Wil jij een level hoger gaan binnen de HP Zbook serie? Dan is de HP Zbook 15U G6 zeker een aanrader als studenten laptop. Dit model blinkt vooral uit door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze studenten laptop heeft een Intel i7 processor waardoor je soepel met grafische software aan de slag kunt gaan. Ook is de laptop voorzien van een dikke Radeon Pro WX 3200.

 10. HP Zbook 15 G5

Wist je dat de HP Zbook 15 G5 een videokaart van maar liefst 4GB heeft? Hierdoor weet je dat je met een krachtige laptop te maken hebt. Dit model is erg populair onder professionals die intensieve softwaretoepassingen moeten draaien. De laptop heeft namelijk ook een 16GB werkgeheugen en een Intel i7 processor. Met deze topper weet jij dus zeker dat je goud in handen zult hebben!